Fire ting du kan gjøre med et friår

Fire ting du kan gjøre med et friår

Fire ting du kan gjøre med et friår

Skrevet av Aurora. Sist oppdatert 16.07.2018.

Hvis du er den heldige vinneren av toppremien i UNICEF-lotteriet på 2 000 000 kroner håper vi at du plutselig står mye friere økonomisk enn du gjorde før. 2 000 000 kroner er mye mer enn en gjennomsnittlig årslønn her i Norge, så teknisk sett kan du ta deg et friår fra jobb eller studier! 🙂

Redaksjonsavdelingen i UNICEF-lotteriet har gått i tenkeboksen og kommet opp med fire ideer til hva det går an å gjøre med et friår.

Nr. 1: Lære noe nytt

Har du hatt en hemmelig drøm om å lære spansk? Eller er det fotografi som egentlig er lidenskapen, men du har ikke hatt tid og/eller penger til å lære det ordentlig? Hva enn det er du drømmer om å lære, ta tiden borte fra jobb eller studier til å dykke ned i det du alltid har hatt lyst til. Hvem vet, kanskje du etter et kurs har kunnskapen og motivasjonen til å gjøre det til en heltidsjobb? Drøm stort, og gå for det!

Nr. 2: Arbeide frivillig

Over hele Norge – og i resten av verden for den saks skyld – er det organisasjoner som jobber for å gjøre jorden et bedre sted. Hvorfor ikke bruke et friår på å finne den organisasjonen som jobber for en sak du brenner for, og bidra frivillig til deres arbeid? Mulighetene er mange, enten du er opptatt av dyrevern, nødhjelp etter kriser, brønnboring, infrastruktur eller sosialt arbeid. Å bidra samfunnsnyttig er en fantastisk ting å gjøre, og med ekstra penger på kontoen kan det hende du har råd til å gjøre det!

Nr. 3: Reise
Har du alltid drømt om å bli reiseblogger, eller bare oppleve nye steder og mennesker? Som vinner av toppremien kan det hende du får sjansen; enten du vil jorda rundt eller bo et halvt år i Australia – hopp i det! Ingenting utvider våre personlige horisonter mer enn å se nye steder og bli kjent med jorda vi bor på.

Nr. 4: Være tilstede

Er du som oss, og føler tidsklemma på kroppen? Føler du at du ikke helt strekker til på hjemmefronten? En betydelig pengesum kan føre til at du ikke trenger å tenke like mye på økonomien, og at du vil få mulighet til trappe ned fra jobben for en periode. Bruk den ekstra tiden på dem som fortjener det aller mest – dine nærmeste. Hva er vel mer givende enn det?