Hva er egentlig et lotteri?

Hva er et egentlig et lotteri

Hva er egentlig et lotteri?

Skrevet av Aurora. Sist oppdatert 29.05.2018.

Alle har vi hørt om Lotto – men hva er egentlig et lotteri, og hvordan fungerer det?

Lotteri er navnet på et spillkonsept hvor det er flaks som avgjør om du vinner eller ikke. Den mest utbredte formen for lotteri i Norge – og mange andre steder i verden – er det vi kjenner som «lotto».

Deltar med å kjøpe lodd

I et lotteri deltar du ved å kjøpe lodd, og du velger som regel din egen kombinasjon av tall og symboler. Vinneren avgjøres gjennom en trekning, hvor det gjelder å ha flest mulig like tall eller symboler som de som blir trukket ut.

Lav risiko

Lotterier er generelt sett kjent for å ha svært lav risiko for å skape spillavhengighet, men det er fortsatt viktig å delta på en ansvarlig måte. Du kan lese mer om hvilke tiltak og forholdsregler vi tar for å forhindre spillavhengighet for deltagere i UNICEF-lotteriet her.

Over hele verden

Lotteri finnes over hele verden. I noen land er lotterier forbudt, og i noen er situasjonen sånn som den lenge har vært her i Norge, der staten har hatt monopol på å arrangere nasjonale lotterier.

Endring i reglene

UNICEF-lotteriet eksisterer fordi det ble gjort endringer i lotterilovgivningen i Norge i 2015, som åpnet for at veldedige organisasjoner kunne søke lotterilisens. UNICEF fikk denne lisensen i 2016, og UNICEF-lotteriet er det første i Norge der inntektene går til arbeid for barn i andre land. For UNICEF betyr lotteriet at de kan hjelpe enda flere barn og familier, takket være en ny og innovativ inntektskilde!

Enkelt å være med

Det er enkelt å delta i UNICEF-lotteriet. Alt du trenger å gjøre er å opprette en spillerkonto på internett, og deretter kjøpe en kupong. Her hos oss fungerer det slik at du velger fem tall og et lykkesymbol. Lykkesymbolene representerer noen av de mange formålene UNICEF støtter rundt om i verden. Det vil si at du ved å velge lykkesymbol kan symbolisere hvilken del av UNICEFs arbeid som engasjerer deg mest der og da.

Heldigitalt

UNICEF-lotteriet er ekstra spesielt siden vi er Norges første heldigitale lotteri med fokus på veldedighet. Ved å delta i UNICEF-lotteriet støtter du med andre ord automatisk det gode arbeidet UNICEF gjør for barn verden rundt, samtidig som du kan vinne opp til to millioner kroner hver uke.

Hver fredag

UNICEF-lotteriet har trekning hver fredag klokken 19.00, og siste frist for å kjøpe kupong er fredager klokken 18.30. Prisen for en rekke er 40 kroner, og du kan delta med flere rekker per kupong. Du kan også abonnere på favorittkupongene dine. Lykke til!