UNICEF Norge introduserer Feriesentralen

UNICEF Norge introduserer Feriesentralen

UNICEF Norge introduserer Feriesentralen

Skrevet av Benedicte. Først publisert 06.07.2017.

Barndommen kan være en fantastisk tid for mange, og vi kan heldigvis si at de fleste barn i Norge har det godt – kanskje spesielt på sommeren! Allikevel finnes det mange små og store her til lands som gruer seg til sommerferien. Noen får en klump i magen fordi de vet at økonomien ikke vil strekke til, og andre gruer seg fordi at når faste og trygge rutiner faller bort, så kan vanskelige følelser og mangel på tilhørighet komme til overflaten. Dette ønsker UNICEF Norge å gjøre noe med, og fasiliterer derfor mulighetskanalen Feriesentralen.

Feriesentralen er et sted der man som voksen kan finne eller tilby tips til enkle og inkluderende sommeraktiviteter som har lav eller ingen kostnad. Man kan også finne tips til hvordan man kan tilby hjelp til barn som har det vanskelig i ferien. Tipsene genereres fra lokale initiativ fra hele landet, og hvem som helst kan delta i samtalen i form av tekst, video eller bilder. Du kan enten delta direkte på Feriesentralens nettsted, eller ved å benytte emneknaggen #feriesentralen på Twitter og Instagram.

Din deltagelse er viktigere enn du kanskje tror. Feriesentralen er en del av prosjektet «Den ene» som drives av UNICEF Norge. Prosjektet har som mål å inspirere voksne til å innse at de kan være den personen som kan skape en forandring i et barns liv.

Det er også dette som er tankegangen bak Feriesentralen: Det skal ofte så lite til for å skape lyspunkt for andre, enten du har et tips om lokale eller nasjonale gratisaktiviteter, kunne tenkt deg å låne bort diverse ferieartikler som telt eller robåt, eller om du rett og slett har mulighet til å være en kontaktperson for noen som har det vanskelig. Jo flere som deltar på Feriesentralen, jo flere vil kunne få hjelp og støtte til å skape en flott sommer for sine barn.

Vi i UNICEF-lotteriet ønsker alle en riktig god sommer, og at dere går feriesesongen i møte med følgende tankegang: Du kan være den ene som utgjør en positiv forskjell for ett eller flere barn.

Du kan legge inn tips og tilbud om ferieaktiviteter her, og du kan legge inn ønsker om hjelp og ideer her.