Viktigheten med ansvarlig spill

Viktigheten med ansvarlig spill

Viktigheten med ansvarlig spill

Skrevet av Benedicte. Sist oppdatert 04.06.2018.

UNICEF-lotteriet er et lotteriprodukt skapt med den hensikt å bringe glede og forventning for alle involverte parter, og på grunn av dette tar vi mange forholdsregler for at det å delta ikke skal få noen negative konsekvenser for våre deltagere. Ansvarlig spill og din trygghet er sentrale elementer i UNICEF-lotteriet.

Kriterier

For å kunne tilby et lotteri som er trygt for våre deltagere, er det en rekke kriterier vi må møte og viktige krav som må følges:

  • Vi er godkjent av Lotteri- og stiftelsestilsynet, med et vilkår om at lotteriet vårt ikke skaper spilleavhengighet.
  • UNICEF-lotteriet er klassifisert som et spill med svært lav risiko for at deltagere skal utvikle spilleavhengighet, blant annet gjennom det forskningsbaserte verktøyet Gamgard.
  • Vi har utviklet en plan for å forebygge spilleavhengighet, som blant annet inkluderer pålagt opprettelse av innskudds- og spillegrense når du oppretter en spillerkonto, en egenvurderingstest tilgjengelig for alle som besøker nettstedet vårt, mulighet for selvekskludering fra lotteriet og mer.
  • For å kunne opprette en spillerkonto hos oss må man identifisere seg gjennom BankID, slik at vi blant annet kan sikre at alle våre deltagere er over 18 år.

Benytter oss ikke av overdrevne funksjoner

Vi arbeider kontinuerlig med å bedre vår tilnærming til ansvarlig spill. Du har kanskje lagt merke til at lotteriet vårt ikke benytter seg av overdrevne funksjoner som kan øke spillelyst, som for eksempel blinkende lys, farger og lyd? Dette er et bevisst valg for å minske sjansene for spilleavhengighet.

To ganger i uken

UNICEF-lotteriet hadde inntil 2019 en trekning på fredager, men nytt fra 2020 er at det er to trekninger i uka. En på tirsdag og på fredag. Fordi vi har stort fokus på ansvarlig spill har vi fått denne tirsdagstrekningen vurdert for å sikre at den er sikker for våre deltakere. Til dette formålet har vi benyttet oss av Gamgard, et forskningsverktøy som evaluerer risikoen for spilleavhengighet. Vi kan med glede si at Gamgard nå, som før, vurderer lotteriet vårt som et lotteri med vært lav sjanse for spilleavhengighet. Denne vurderingen ble også sendt til Lotteri- og Stiftelsestilsynet, som sa seg enige i at vi kunne lansere en ny trekning på tirsdager

Tilbakemeldinger fra deltakere

Vi noterer oss også tilbakemelding fra våre deltagere på alt fra lotteriet og nettstedet i seg selv, til markedsføringsmetodene våre og ordbruken vår, og leter alltid etter måter å gjøre UNICEF-lotteriet enda tryggere og enda mer givende for alle involverte parter.

Hjelp å få

Om du eller noen du kjenner er utsatt for spilleavhengighet er det alltid hjelp å få. Om du føler du, eller noen du bryr deg om, trenger hjelp med spillevaner generelt, så kan du kontakte Hjelpelinjen.

Spørsmål eller bekymringer

Hvis du har spørsmål, forslag eller bekymringer direkte relatert til UNICEF-lotteriet, kan du kontakte oss så skal vi hjelpe deg. Om du ønsker å lese mer om spilleavhengighet, innskudds- og spillergrenser, selvekskludering og mer, kan du lese vår hovedartikkel om ansvarlig spill.

Trygt og ansvarlig spill

Et lotteri er best spilt på en trygg måte. Her i UNICEF-lotteriet vil vi alltid gjøre vårt beste for å gi deg et ansvarlig spill, som kan gi ekstra spenning og glede samtidig som du støtter en god sak.