Viktigheten med ansvarlig spill

Viktigheten med ansvarlig spill

Skrevet av Benedicte. Sist oppdatert 04.06.2018.

UNICEF-lotteriet er et lotteriprodukt
skapt med den hensikt å bringe glede og forventning for alle involverte parter, og på grunn av dette tar vi mange forholdsregler for at det å delta ikke skal få noen negative konsekvenser for våre deltagere. Ansvarlig spill og din trygghet er sentrale elementer i UNICEF-lotteriet.

For å kunne tilby et lotteri som er trygt for våre deltagere, er det en rekke kriterier vi må møte og viktige krav som må følges:

  • Vi er godkjent av Lotteri- og stiftelsestilsynet, med et vilkår om at lotteriet vårt ikke skaper spilleavhengighet.
  • UNICEF-lotteriet er klassifisert som et spill med svært lav risiko for at deltagere skal utvikle spilleavhengighet, blant annet gjennom det forskningsbaserte verktøyet Gamgard.
  • Vi har utviklet en plan for å forebygge spilleavhengighet, som blant annet inkluderer pålagt opprettelse av innskudds- og spillegrense når du oppretter en spillerkonto, en egenvurderingstest tilgjengelig for alle som besøker nettstedet vårt, mulighet for selvekskludering fra lotteriet og mer.
  • For å kunne opprette en spillerkonto hos oss må man identifisere seg gjennom BankID, slik at vi blant annet kan sikre at alle våre deltagere er over 18 år.

Vi arbeider kontinuerlig med å bedre vår tilnærming til ansvarlig spill. Du har kanskje lagt merke til at lotteriet vårt ikke benytter seg av overdrevne funksjoner som kan øke spillelyst, som for eksempel blinkende lys, farger og lyd? Dette er et bevisst valg for å minske sjansene for spilleavhengighet. Det at trekningen kun skjer en gang i uken, og at man som deltagere ikke har mulighet til å påvirke trekningsresultatene, er også kriteria for å motvirke lysten til å spille mer og oftere.

Vi noterer oss også tilbakemelding fra våre deltagere på alt fra lotteriet og nettstedet i seg selv, til markedsføringsmetodene våre og ordbruken vår, og leter alltid etter måter å gjøre UNICEF-lotteriet enda tryggere og enda mer givende for alle involverte parter.

Om du eller noen du kjenner er utsatt for spilleavhengighet er det alltid hjelp å få. Om du føler du, eller noen du bryr deg om, trenger hjelp med spillevaner generelt, så kan du kontakte Hjelpelinjen. Hvis du har spørsmål, forslag eller bekymringer direkte relatert til UNICEF-lotteriet, kan du kontakte oss så skal vi hjelpe deg. Om du ønsker å lese mer om spilleavhengighet, innskudds- og spillergrenser, selvekskludering og mer, kan du lese vår hovedartikkel om ansvarlig spill.

Et lotteri er best spilt på en trygg måte. Her i UNICEF-lotteriet vil vi alltid gjøre vårt beste for å gi deg et ansvarlig spill, som kan gi ekstra spenning og glede samtidig som du støtter en god sak.