Det beste for barna

Det beste for barna

Det beste for barna

Skrevet av Benedicte. Først publisert 31.05.2017.

I Republikken Benin i Vest-Afrika finnes det et fristed der jenter som har det vanskelig og føler seg fortapt kan finne nytt håp. Fristedet vi snakker om er Salesian Sisters; et senter og midlertidig hjem som hjelper over 500 jenter i året. Denne historien handler om tenåringsjenta Solange, hennes opphold på senteret, og om hvordan livet hennes har snudd seg og åpnet nye muligheter for fremtiden.

Som mange andre jenter som har endt opp på døren hos Salesian Sisters, bar Solange med seg en vanskelig fortid, en usikker nåtid og en uklar fremtid. Fra å føle seg helt alene i verden – uten familie eller noen til å ta vare på seg – ble Solange møtt av et mangfold omsorgsfulle personer på Salesian Sisters, der alle ville det beste for henne.

Regjeringen i Benin har gjennom flere år jobbet for å beskytte og fremme barns rettigheter, men det gjenstår fortsatt mye arbeid for at alle barn skal få muligheten til å oppleve en trygg og lykkelig barndom. For å bidra støtter UNICEF både regjeringen i Benin og lokale, frivillige organisasjoner og prosjekter. Som et direkte resultat av dette har mer enn 13 000 barn, inkludert Solange, fått tilgang til blant annet sosiale og juridiske tjenester.

I sitt nye hjem fant Solange håp. Takket være støtte fra UNICEF og andre aktører får alle barna som bor her tilgang til medisinsk og psykologisk oppfølging, i tillegg til utdannelse og yrkesopplæring. Jentene kan bo her i alt fra en dag til flere år, avhengig av om det finnes trygge omgivelser de kan flytte til utenfor senteret når de har fått den hjelpen de trenger. I ly av denne omsorgen får barn som Solange endelig muligheten til å leve som andre barn på sin egen alder, med lek, skolegang og drømmer om fremtiden. Selv drømmer Solange om å åpne sin egen skjønnhetssalong, og om en datamaskin slik at hun kan holde kontakten med vennene sine.

Uansett hvor Solange og resten av disse jentene en gang kom fra, ønsker UNICEF og Salesian Sisters at veien deres videre i livet preges av trygghet og forventninger. Når vi innser at fremtiden formes av barn med drømmer, er det også enkelt å se at det beste for barna er det beste for oss alle.