Informasjonskapsler

Informasjonskapsler og liknende teknologier

Hos UNICEF-lotteriet tror vi på å være åpne om hvordan vi samler inn og bruker data som er tilknyttet deg. Derfor har vi utformet denne siden, som gir deg detaljert informasjon om hvordan og når vi bruker informasjonskapsler og liknende teknologier.

Hva er informasjonskapsler, pixler og lokal lagring?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som automatisk legges på datamaskinen eller mobilenheten din som lar nettsidens egenskaper og funksjoner fungere optimalt. Som mange andre nettsteder bruker UNICEF-lotteriet informasjonskapsler til å analysere bruk av våre tjenester og hvordan vi kan forbedre nettsiden vår. Informasjonskapsler tillater oss også å tilby deg en skreddersydd og sikrere tjeneste. Informasjonskapsler er viktige. Uten dem ville det vært mye mer frustrerende å bruke internett.

En pixel er et gjennomsiktig grafisk bilde som automatisk legges på en nettside eller i en e-postmelding. Vi bruker pixler for å analysere om du har vært i kontakt med bestemte nettsider eller e-poster. Dette hjelper oss å måle og forbedre våre tjenester og skreddersy din opplevelse hos UNICEF-lotteriet.

Lokal lagring er en teknologi som er industristandard. Det tillater en nettside eller applikasjon å lagre informasjon lokalt på enheten din. Vi bruker lokal lagring til å tilpasse hva vi viser deg basert på tidligere bruk av UNICEF-lotteriet.

Hvilke informasjonskapsler vi bruker

På UNICEF-lotteriet bruker vi både sesjonsavhengige og faste informasjonskapsler, så vel som informasjonskapsler fra tredjepart.

Sesjonsavhengige informasjonskapsler slettes umiddelbart når du lukker nettleseren. Disse brukes til å registrere din bruk av produktet vårt og hvordan du navigerer på nettstedet.

Faste informasjonskapsler brukes til å optimalisere din bruk av nettstedet. Vi bruker blant annet disse til å huske din innloggingsinformasjon og preferanser, slik at din bruk av nettstedet går mer sømløst for seg. Faste informasjonskapsler vil ikke slettes når du lukker nettleseren, men vil slettes på relevant utløpsdato eller når du selv velger å fjerne dem manuelt.

Informasjonskapsler fra tredjepart kan både være sesjonsavhengige og faste. For UNICEF-lotteriet benytter vi informasjonskapsler for tjenester levert av Google Analytics for sporing av hvordan besøkende og deltakere bruker nettstedet vårt.

Hvorfor UNICEF-lotteriet bruker slike teknologier

Vi bruker informasjonskapsler og liknende teknologier for å sikre at alle som benytter seg av UNICEF-lotteriet får en skreddersydd opplevelse. Det kan fra tid til annen forekomme endringer i hvilke informasjonskapsler vi bruker, men de faller stort sett innenfor kategoriene for bruk som er beskrevet nedenfor:

Verifisering og sikkerhet
  • For å logge deg inn på UNICEF-lotteriet
  •   For å forhindre svindelforsøk og falsk bruk av innloggingsdetaljer
  •   For å hjelpe oss å oppdage og forhindre spam, misbruk og andre liknende aktiviteter.

For eksempel kan disse teknologiene hjelpe med å autorisere din tilgang til UNICEF-lotteriet og forhindre at uautoriserte tredjeparter får tilgang til din spillerkonto. De tillater oss i tillegg å vise deg passende innhold gjennom våre tjenester.

Preferanser, funksjoner og tjenester

  • For å muliggjøre funksjonaliteten som gjør det mulig for oss å tilby UNICEF-lotteriet som tjeneste.

For eksempel hjelper informasjonskapsler oss med å lagre dine preferanser og forteller oss når du har sett eller vært i kontakt med innhold fra UNICEF-lotteriet. De hjelper oss også å skreddersy din opplevelse på vårt nettsted.

Analyse og research

  • For å hjelpe oss med å bedre forstå hvordan besøkende bruker UNICEF-lotteriet slik at vi kan forbedre din opplevelse.

For eksempel hjelper informasjonskapsler oss med å forstå hvordan besøkende bruker UNICEF-lotteriet. De lar oss også analysere hvilken del av nettstedet vårt besøkende finner mest nyttig og engasjerende, samt hvilke områder som kan forbedres.

Hvordan kontrollere informasjonskapsler

De fleste nettlesere tillater deg å kontrollere informasjonskapsler gjennom sine innstillinger. Vennligst merk at enkelte funksjoner ikke vil fungere dersom du stenger av for informasjonskapsler, og at din brukeropplevelse ikke lenger er skreddersydd for deg.

For å lese mer om informasjonskapsler, og eventuelt hvordan du sletter dem, kan du gå til nettvett.no/slik-administrerer-du-informasjonskapsler/.

Kontakt oss hvis du har noen spørsmål

Hvis du har noen spørsmål om vår bruk av informasjonskapsler kan du kontakte vårt kundeserviceteam.